Itthon hvg.hu 2023. szeptember. 08. 13:27

Pár ezer forintért tartott fogva és bántalmazott súlyosan három hajléktalan Pápán egy férfit

Azt mondták, csak akkor mehet el, ha átadja a pénzét, eközben folyamatosan ütötték és egy dugóhúzóval is megszurkálták.

A vádirat szerint egy 46 éves férfi a győri vasútállomáson ismerkedett meg a bántalmazott férfival, aki elmondta neki, hogy van nála 20 000 forint. Vonatra szálltak és Pápára indultak, ahol egy a város határában álló romos ingatlanba mentek és ott italoztak. Később csatlakozott hozzájuk a vádlott két barátja is, tovább italoztak, majd összeszólalkoztak.

Magyarország Ügyészsége

A vita alatt a három férfi a sértettre támadt. A férfi félmeztelenül ült az ágyon, próbált védekezni, de testszerte ütötték. A vita és a verekedés közben a három hajléktalan közül az egyik, aki a vasútállomáson ismerkedett meg a bántalmazottal, elmondta a többieknek, hogy készpénz is van a férfinál, így követelték, hogy adja át nekik.

A megvert férfi nem akarta odaadni nekik, kérte őket, hogy engedjék el, de tovább folytatták a verést, egyikük egy dugóhúzóval is megszurkálta, valamint egy fejsze tompa felével megütötte. A három vádlott azt mondta a férfinak, hogy addig nem mehet el, amíg nem adja át nekik a pénzt.

Végül a férfi 6 000 forintot átadott, 800 forintot pedig elvettek tőle, de még ezt követően is tovább ütötték. Később elengedték, cipő és kabát nélkül lökték ki a házból a hóba.

A férfi elfutott és egy közeli házban kért segítséget, ahol kihívták a mentőket és ellátták a sérüléseit. Nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de az ügyészség szerint a bántalmazás olyan jellegű volt, amely súlyosabb sérüléseket is okozhatott volna, ezért testi sértés bűntettéért kell felelniük, egyiküknek pedig szeméremsértés vétsége miatt is.

Az ügyészség az elkövetőkre fegyházbüntetést kért.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.