Itthon hvg.hu 2023. február. 15. 10:15

Elrendelték a hétvégi támadások gyanúsítottjainak letartóztatását

Az ügyészség mind a négy elkövető letartóztatását kezdeményezte, a bíróság hármat hagyott jóvá.

Három gyanúsítottat – egy magyar és az olasz nőt és egy német férfit – letartóztatott, negyedik társukkal szemben pedig bűnügyi felügyeletet rendelt el a Budai Központi Kerületi Bíróság a hétvégi, Kitörés napja elnevezésű rendezvényhez köthető támadások ügyében. Közleményük szerint a XI. és XXII. Kerületi Ügyészség az összes feltételezett elkövető letartóztatását kezdeményezte a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt, egy német nő esetében azonban a bíróság csak annyit írt elő, hogy a gyanúsított minden héten egyszer, emailen jelentkezzen a Budapesti Rendőr-főkapitányság e-mail-címén.

Arra tekintettel, hogy a német nőnek nincsen magyarországi lakó- vagy tartózkodási helye, és más módon sem kötődik az országhoz, az ügyészség attól tart, hogy az eljárás során elérhetetlenné válhat a hatóságok számára, így fellebbeztek a bűnügyi felügyelettel szemben a letartóztatás érdekében.

A gyanúsítottakkal szemben jelenleg a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya folytat nyomozást felfegyverkezve, csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette, súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt, mind a négyüket kihallgatták. Az ügyben hétfőn a rendőrség tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondták, a nyomozás alapján úgy tűnik, a támadók ruházatuk alapján választották ki áldozataikat, akikkel szemben gázsprayt és viperát is bevetettek. Úgy vélik, a kiszemelt áldozatok olyan szélsőjobboldali tüntetők lehettek, akik a betiltott, kitörés napja alkalmából szervezett rendezvényeken vettek rész.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.