Itthon hvg.hu 2022. november. 30. 12:57

Karsai László helyretette Gyurcsányt: Orbán nem náci, hanem kleptokrata

Ezt reagálta egy történész arra, hogy Gyurcsány nemrég lenácizta a magyar miniszterelnököt.

Gyurcsány Ferenc múlt héten 12 pontban magyarázta el, miért tartja Orbánt nácinak, erre reagált Karsai László a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában. A történész szerint

fasisztázni, nácizni a XX. században ragadt elemzők szoktak, és ha Gyurcsány 12 pontját szemináriumi dolgozatként adta volna le, akkor azt mondaná rá, hogy „ez nem sikerült”.

Karsai nem vitatja a DK-elnök által vázoltakat, de azzal a megállapítással, hogy „ez fasiszta rendszer”, nem ért egyet. Úgy fogalmazott, hogy "Orbán uralma egy korrupt, önkényuralmi kleptokrácia, de nem tartok attól, hogy ez után a beszélgetés után bekopogtatnak hozzám, családostól elhurcolnak egy táborba. Szabadon utazhatunk. Nincs intézményes antiszemitizmus.”

A történész szerint nincs is szükség fasizmusra, nácizmusra, tömegterrorra, jobb módszer az intézmények kiüresítése, a sajtó megszállása, elárasztása hazugságokkal, bizonyos szabadságjogok meghagyása.

Ha fasisztázunk, azzal relativizáljuk, hogy ki is az igazi fasiszta. Azzal kellene foglalkozni, hogy mi milyen hibákat követtünk el, hogy ide jutottunk – véli Karsai. Ehhez azt is hozzátette, hogy ha vannak Gyurcsánynak történész tanácsadói, akkor javasolja, hogy bocsássa el őket.

Gyurcsány Ferenc 12 pontban magyarázta el, miért tartja Orbánt nácinak

Erő- és vezérkultusz, a magyarság mások felettiként bemutatása: ha ez nem náci, akkor legfeljebb fasiszta - írta Gyurcsány Ferenc.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.