Itthon hvg.hu 2022. október. 06. 17:08

Újraindul a szemétszállítás Pécsen péntektől

A dolgozók követelései egyelőre nem teljesültek, a polgármester csupán átvette azokat.

Péntektől újraindul a szemétszállítás Pécsen – tudatta a város polgármester a Facebookon. Péterffy Attila posztjában azt írta, találkozott azzal a 77 kukással, akik megtagadták a munkát. A posztja szerint a találkozón elmondta nekik, hogy „a munkabeszüntetést továbbra is jogszerűtlennek tartom és elítélem, mivel ezzel a pécsiek egészségét, a város közegészségügyi helyzetét veszélyeztetik”.

Péterffy azt írta, „Meixer Barnával, a Biokom Nkft. ügyvezetőjével közösen a cég telephelyén átvettük a dolgozók írásba foglalt követeléseit. Cserébe sikerült egyezségre jutni velük abban, hogy péntek reggeltől újraindul a szemétszállítás Pécsett”.

Ez azonban még korántsem garancia arra, hogy teljesülni is fognak a pécsi kukások követelései, csupán 15 napjuk van arra, hogy egyeztessenek a polgármesterrel. Péterffy hozzátette: „nem húzzuk az időt, pénteken délután már megkezdjük a tárgyalásokat”.

Budapesten is beszüntették a munkát a kukások, erről itt írtunk bővebben:

Lesz, aki elviszi a szemetet? Minden, amit a kukások munkabeszüntetéséről tudni lehet

Budapest több pontján sem vették fel a munkát a kukások, akik arra panaszkodnak, hogy a fizetésemelésüket eltüntette az infláció. A fővárosi szemétszállító cég elismeri, hogy bajok vannak, de ők az állami kukaholdingra hárítják tovább a felelősséget. A budapestiek pedig kíváncsian várják, mikor viszi el valaki a szemetet.

 

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.