Itthon hvg.hu 2021. május. 13. 18:52

Tévedésből hat adag Pfizert kapott egy szombathelyi férfi

A férfinak nem voltak komolyabb tünetei, de egy napig kórházban tartották.

Koronavírus-járvány
Friss cikkek a témában

Egy adag helyett tévedésből hat adagot adtak be a Pfizer vakcinájából egy szombathelyi férfinak írta meg korábban a Vas Népe.

A lap szerint a férfinak, akit a háziorvosa múlt héten hívott az oltásra, nem voltak komoly tünetei a vakcina beadása után, de egy napig megfigyelésre kórházba került.

Az RTL Klub Híradójának Rusvai Miklós virológus elmondta, hogy okozhat hevesebb tüneteket, de nem veszélyes, ha valaki több adagot kap a vakcinából. Elmondása szerint ekkor is szükség van a második adagra.

Az RTL Klub beszámolt egy másik esetről is, amikor Veszprémben egy férfit nem az általa kért AstraZenecával, hanem Sinopharmmal oltottak be. A csatorna úgy tudja, a kórházban vizsgálatot indítottak.

Még hétfőn látott napvilágot a Szombathelyen történtekhez kísértetiesen hasonló eset: egy olasz orvostanhallgatót tévedésből többadagnyi vakcinával oltottak be. (Előbb azt hitték, hatot adtak be neki, majd később kiderült, hogy valójában csak négyet.) A nőt biztonsági okokból megfigyelés alá helyezték, de szerencsére a szokásos mellékhatásokon kívül más probléma nem lépett fel nála.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Itthon Serdült Viktória 2021. június. 18. 11:00

Ha nem marad, akivel a szexről lehetne beszélni az iskolában, akkor marad a net

Úgy akarja kitiltani a szexuális neveléssel foglalkozó civil szervezetek egy részét az iskolákból a kormány, hogy a tanárképzés alatt egyáltalán nem készítik fel a leendő pedagógusokat, hogyan beszélgessenek diákjaikkal a témáról. Szerencsés esetben a védőnő segít, a legtöbb gyerek viszont még mindig a pornóból tájékozódik. Szakemberek attól tartanak, hogy a listázás miatt a gyerekek nem kapnak elég információt, pedig igenis igénylik, hogy a nemi identitásról, vagy akár a homoszexualitásról is beszéljenek.