Itthon hvg.hu 2021. május. 13. 20:33

Kivonult a Fidesz, megint elmaradt Pintér Sándor meghallgatása a népjóléti bizottságban

A kormánypárti képviselők más elnököt szerettek volna az ülésre, erre azonban a házszabály nem ad lehetőséget.

Koronavírus-járvány
Friss cikkek a témában

Megint nem tudták meghallgatni Pintér Sándor belügyminisztert a népjóléti bizottság ülésén, ugyanis a kormánypárti képviselők kivonultak onnan  mondta el Szabó Tímea az üres ülésteremből a Facebookra feltöltött videójában.

A Párbeszéd politikusa közölte, hogy a belügyminiszter és a Fidesz-KDNP képviselők ugyan beültek a terembe, de közölték, hogy azt szeretnék, hogy valaki más vezesse az ülést Korózs Lajos, a bizottság MSZP-s elnöke helyett. Erre azonban nem ad lehetőséget a házszabály, és szavazni sem lehet a kérdésről. A kormánypárti képviselők ezért kivonultak az ülésről.

Azért ilyen az elmúlt 30 évben nem történt"

 - mondta Szabó Tímea.

Ez már a második alkalom volt, hogy a bizottságban nem tudták meghallgatni a belügyminisztert.

Legutóbb április 22-re hívták össze az ülést, amelyre sem Pintér, sem a Fidesz-KDNP képviselői nem mentek el.

Korózs Lajos akkor azt mondta, hogy a belügyminiszter azért nem tudott megjelenni, mert az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatójával folytat soron kívüli tárgyalásokat. A bizottság elnöke szerint februárban Pintér éppen április 22-t jelölte meg, mégis lemondta a részvételét a meghallgatáson.

Az ellenzék képviselői a koronavírus-járvánnyal kapcslatos védekezésről kérdezték volna Pintért, aki egyben az operatív törzs vezetője is.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Itthon Serdült Viktória 2021. június. 18. 11:00

Ha nincs, akivel a szexről lehetne beszélni az iskolában, akkor marad a net

Úgy akarja kitiltani a szexuális neveléssel foglalkozó civil szervezetek egy részét az iskolákból a kormány, hogy a tanárképzés alatt egyáltalán nem készítik fel a leendő pedagógusokat, hogyan beszélgessenek diákjaikkal a témáról. Szerencsés esetben a védőnő segít, a legtöbb gyerek viszont még mindig a pornóból tájékozódik. Szakemberek attól tartanak, hogy a listázás miatt a gyerekek nem kapnak elég információt, pedig igenis igénylik, hogy a nemi identitásról, vagy akár a homoszexualitásról is beszéljenek.