Itthon hvg.hu 2021. május. 03. 06:24

111 ezer vizsgázóval és speciális szabályokkal indul az érettségi

173 otthon töltött tanítási nap után vágnak neki az érettséginek a végzős középiskolások.

Négyórás magyarvizsgával indul ma a 2021-es tavaszi érettségi szezon. Az Oktatási Hivatal adatai szerint összesen 72 303 végzős középiskolás érettségizik, rajtuk kívül 39 447-en tesznek majd legalább egy tárgyból vizsgát.

Az Eduline, a HVG oktatási szakportálja a vizsgák napján reggeltől estig beszámol a legfontosabb hírekről, az írásbeli után itt jelennek meg majd a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldások.

A vizsgák az első héten délelőtt 9-kor kezdődnek a járványügyi helyzet miatt az öt fő tantárgynál. Maximum tíz vizsgázó lehet majd egy teremben, legalább másfél méteres távolságban kell leülniük. A dolgozatok beadás után karanténba kerülnek, az Oktatási Hivatal ajánlásai szerint a csomagokat felbontás előtt 24 órára el kell zárni, illetve a beszedés után is félreteszik a lapokat egy napra.

Aki elkapta a koronavírust vagy kontaktszemély, ezért nem mehet el érettségizni, nem kap külön menekülőutat, legkorábban az ősszel próbálkozhat újra.

További részletek az Eduline-on:

Még soha nem robbantott ki annyi vitát az érettségi, mint idén: a magyarral indul a 2021-es vizsgaszezon

Hónapokig tartó bizonytalanság után, több mint 111 ezer vizsgázóval és speciális szabályokkal indul a 2021-es érettségi szezon. Sok diák és tanár arra számít, hogy a hónapok óta tartó távoktatás miatt a tételkészítő bizottságok könnyű feladatsorokkal készülnek, mások szerint az idei végzősök mindenképpen hátrányból indul majd a vizsgákon.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.