Itthon hvg.hu 2021. április. 20. 20:45

Mécsesekkel emlékezett az ellenzék a járvány 25 000 áldozatára a parlamentnél

A pártok vezetői néma csendben rótták el tiszteletüket az elhunytak előtt.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

A koronavírus magyarországi áldozataira emlékezett az ellenzék a Kossuth téren. A hat párt vezetői mécsesekből formálták meg a 25 ezres számot, vasárnapra ugyanis ennyire nőtt a fertőzés következtében elhunytak száma Magyarországon.

Az ellenzéki politikusok néma főhajtással tisztelegtek az áldozatok emléke előtt, és később sem hangzottak el beszédek.

A Magyar Hang úgy tudja, hogy a megemlékezésre a Momentumot is meghívták, ők viszont már irányú elfoglaltságuk miatt nem tudtak megjelenni.

A kormányzati tájékoztató oldal kedd reggeli adatai szerint már 25 580-an vesztették életüket a járványban Magyarországon.

Csehországban március végén 25 ezer keresztet festettek a macskakövekre Prága főterén, hogy a járványban elhunyt áldozatokra emlékezzenek.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
EUrologus Arató László (EUrologus) 2021. május. 08. 14:00

Feladtuk a leckét az EU-nak az orosz és a kínai oltással

Amíg nincs egységes uniós Covid-igazolás, tagállami szinten szabályozzák a beutazási szabályokat. Ezek eléggé eltérőek jelenleg is, de még bonyolultabbá teszi a helyzetet, hogy csak Magyarországon használnak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által nem jóváhagyott vakcinákat is. Vannak országok, amelyek erről tudomást sem vesznek, mások részben alkalmazkodnak, néhányan pedig teljes mértékben.