Itthon hvg.hu 2021. április. 15. 12:02

Élete végéig fegyházba kerülhet a férfi, aki megölt két villanyszerelőt

Az áldozatok holtteste a mai napig nem került elő.

Az ügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember ellen elkövetett emberölés miatt emelt vádat egy 64 éves férfival szemben – közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a férfi az építőiparban dolgozott, így ismerkedett meg két másik férfival, aki hozzá hasonlóan Ausztriában vállaltak munkát.

A 64 éves férfinak anyagi gondjai voltak, de mivel egy munkához kotrógépre volt szüksége, 2015. június 2-án Ausztriából béreltetett egyet egy osztrák-magyar állampolgárságú férfitől, majd a kibérelt munkagépet magához vette, és hogy a gépet végleg megszerezze, másnap végzett a tulajdonosával.

A kotrógépet rendszeresen használta, majd egy domboldalba vájt pincében tárolta.

A gyilkossággal vádolt férfi 2018. március 31-re egyeztetett találkozót egy mosonmagyaróvári villanyszerelővel, hogy a tízezer eurót (3,6 millió forint) meghaladó tartozását rendezze, és újabb munkára kérje fel. Az újabb megbízás azonban nem volt valós, annak helyét a férfi nem is árulta el arra hivatkozva, hogy a hely nehezen található meg és majd ő megmutatja.

Az egyeztetett találkozón a 64 éves férfi megölte a villanyszerelőt, a holttestet pedig elrejtette.

A két villanyszerelő holtteste azóta sem került elő.

Az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványoz a férfival szemben, azzal, hogy negyven év elteltével legyen feltételes szabadságra bocsátható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról