Itthon hvg.hu 2021. március. 25. 09:52

Kontár kazánjával majdnem megölt egy családot, bíróság elé áll a bajai főbérlő

Egy anya és két gyereke kapott szén-monoxid-mérgezést.

Vádat emeltek egy bajai férfi ellen, aki engedély nélkül és szabálytalanul vezette be gázt a házába, ahol aztán szén-monoxid-mérgezést kaptak az albérlői – áll a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében. A vádirat szerint a férfi a gázkazán karbantartásáról sem gondoskodott amellett, hogy a szellőztetés sem volt megfelelő.

A kontár munka áldozata egy anya és két gyereke. A baleset tavaly májusban történt, pár héttel azután, hogy beköltöztek. Mindhárman nyolc napon belül gyógyuló szén-monoxid-mérgezést szenvedtek, az egyik, hétéves gyerek az eszméletét is elvesztette.

A vádirat szerint az engedély nélküli létesített gázvezeték és a beszerelt gázkészülék működése állandó veszélyt jelentett az épületben tartózkodók életére és egészségére. Az ügyészség a férfit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja. Szabadlábon védekezhet, ügyében a Bajai Járásbíróság dönt majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Itthon Serdült Viktória 2021. június. 18. 11:00

Ha nem marad, akivel a szexről lehetne beszélni az iskolában, akkor marad a net

Úgy akarja kitiltani a szexuális neveléssel foglalkozó civil szervezetek egy részét az iskolákból a kormány, hogy a tanárképzés alatt egyáltalán nem készítik fel a leendő pedagógusokat, hogyan beszélgessenek diákjaikkal a témáról. Szerencsés esetben a védőnő segít, a legtöbb gyerek viszont még mindig a pornóból tájékozódik. Szakemberek attól tartanak, hogy a listázás miatt a gyerekek nem kapnak elég információt, pedig igenis igénylik, hogy a nemi identitásról, vagy akár a homoszexualitásról is beszéljenek.