Itthon hvg.hu 2021. április. 14. 17:58

Továbbra is magas a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

Egerben, Salgótarjánban, Szombathelyen és Veszprémben is emelkedő koncentrációt mértek.

Koronavírus-járvány
Friss cikkek a témában

A 14. héten továbbra is magas szinten ingadozik a szennyvízminták átlagos koronavírus-koncentrációja országosan, az elmúlt öt hét összesített tendenciája alapján azonban enyhén csökken - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Azt írták, hogy Egerben, Salgótarjánban, Szombathelyen, Veszprémben és kisebb mértékben Pécs esetében emelkedő a tendencia látható, míg Békéscsabán, Győrben, Székesfehérváron, Zalaegerszegen, és kisebb mértékben Kecskeméten csökkenő koncentrációt mértek.

Az NNK hangsúlyozta, hogy a magas aktív fertőzöttszám miatt továbbra is fontos a járványügyi szabályok szigorú betartása. A koronavírus szennyvízben mért koncentrációja ugyanis azt is jelezheti, hogy a következő napokban megemelkedhet a fertőzések száma a térségben.

Mint ismeretes, a kormány döntése értelmében hétfőn kinyitnak az általános iskolák és az óvodák.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán azt is bejelentette, hogy a kormány 3,5 millió beoltottnál határozta meg a nyitás következő lépését, ami jövő szerdán vagy csütörtökön következhet be. Ez azt fogja jelenteni, hogy kinyithatnak a teraszok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés