Itthon hvg.hu 2021. április. 12. 15:51

Kétszáz méteres sor áll oltásért a Városmajor utcában

Több száz ember próbálja magát beoltatni a klinikán.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Hatalmas tömeg alakult ki hétfőn Budapesten a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika oltópontja előtt. A kollégánk úgy saccolta a helyszínen, hogy nagyjából 200 méteres sor alakul ki az oltásra várókból, a Telex szerint körülbelül 500 ember várakozhatott az utcán.

A tömeget katonák és egészségügyi dolgozók koordinálják. A Telex úgy tapasztalta, hogy a potyázókat is próbálják kiszűrni a sorból: azt kérik, hogy akinek nincs hétfőre időpontja, ne próbálkozzon. A várandósokat, illetve kisgyerekkel érkezőket előreveszik.

A környék közlekedését is megterhelte az oltásra érkezők nagy száma, dugók alakultak ki a környező utcákban.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról