Itthon hvg.hu 2021. április. 07. 17:59

Hol hordja a jelvényét egy iskolaőr? A borsodi kvízversenyen ez is kiderült

Milyen személynek minősül az iskolaőr? Mit jelölhetnek be a SharePoint intézkedések menüpontjában? Teszteltették az iskolaőröket az I. Szakmai Kvízversenyen.

Országosan egyedülálló szakmai kvízversenyen vettek részt a borsodi iskolaőrök – adta hírül a rendőrség. A megye tíz kapitányságának iskolaőrcsapatai online versenyen csaptak össze egymással.

A hírhez csatolt galériába feltöltöttek néhány kérdést is. Így tudjuk, hogy a kvízben a sikerhez nem csak olyan kérdésekre kellett tudni a választ, hogy miként kell hordani az iskolaőr-jelvényt, hanem azt is,

  • az iskolaőr a Btk. szerint milyen személynek minősül (közfeladatot ellátónak),
  • a Kréta rendszerbe mit tölthetnek fel,
  • sőt, azt is, hogy a SharePoint felület Intézkedések menüpont Intézkedések adatlapján milyen intézkedéseket jelölhetnek be.

A versenyt az encsi iskolaőrök nyerték, a dobogóra rajtuk kívül a szerencsiek és a kazincbarcikaiak állhattak fel.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Bihari Ádám 2021. április. 20. 06:30

Levegővétel az intenzív osztályon: kinek jusson?

Elképesztően magas a halálozás azok között a Covid-betegek között, akiket lélegeztetőgépre kapcsolnak, akiket viszont ennél enyhébb módszerekkel kezelnek, túlélhetik. A szakemberek szerint viszont nem véletlenül találták fel a gépeket, azok nem halálos ítéletet jelentenek, hanem éppen az utolsó esélyt az életre. Javíthatna a halálozási számokon, ha az orvosok feltehetnék a kérdést, amely alapján meghozhatnák a legnehezebb döntést: kinek több az esélye a túlélésre? Itthon ez egyelőre tabu.