Itthon hvg.hu 2021. április. 07. 20:20

Kigyulladt a szentendrei Spar

A Dunakanyar körúti áruház raktárában keletkezett tűz, körülbelül ezer négyzetméterre terjedt át a tűz, amit éjfél után sikerült eloltani.

Lángol a Spar Dunakanyar körúti épülete Szentendrén. A Katasztrófavédelem azt közölte, hogy az épület raktárrészében keletkezett tűz.

A szentendrei SPAR ezekben a percekben...

Közzétette: Erhardt László – 2021. április 7., szerda

A szentendrei és a fővárosi hivatásos tűzoltók megkezdték a lángok oltását, de a helyszínre riasztották a szentendrei, a leányfalui és a szigetmonostori önkéntes tűzoltókat is – írták.

Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője kérdésünkre elmondta: senki nem sérült meg, mindenki időben kijutott a raktárból.

Azt még vizsgálják, hogy mi okozta a tüzet.

Este kilenc óra után kevéssel a Katasztrófavédelem azt írta:

a tűz továbbterjedt, már körülbelül ezer négyzetméteren ég az épület belső része és a tetőszerkezete.

A tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, nagy erőkkel oltják a lángokat, hat település csaknem húsz egységét riasztották a helyszínre. A rajok emellett próbálják megakadályozni a lángok továbbterjedését a környező épületekre. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelem mobil laborja is - tették hozzá.

21:40-kor pedig azt írták, nyolc vízsugárral sikerült körülhatárolniuk a tüzet.

Éjfél után pár perccel é.rta meg az MTI, hogy sikerült megfékezni a tüzet, de még utómunkákra kell számítani.

 

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Bihari Ádám 2021. április. 20. 06:30

Levegővétel az intenzív osztályon: kinek jusson?

Elképesztően magas a halálozás azok között a Covid-betegek között, akiket lélegeztetőgépre kapcsolnak, akiket viszont ennél enyhébb módszerekkel kezelnek, túlélhetik. A szakemberek szerint viszont nem véletlenül találták fel a gépeket, azok nem halálos ítéletet jelentenek, hanem éppen az utolsó esélyt az életre. Javíthatna a halálozási számokon, ha az orvosok feltehetnék a kérdést, amely alapján meghozhatnák a legnehezebb döntést: kinek több az esélye a túlélésre? Itthon ez egyelőre tabu.