Itthon hvg.hu 2021. március. 29. 17:37

Újabb milliós büntetést kapott Gődény György

A március 20-án tartott gyűlés miatt kapott jókora pénzbüntetést.

Három emberrel szemben is egymillió forintos pénzbüntetést szabott ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság a március 20-án Hősök terén megtartott jogellenes gyűlés miatt – írja a 24.hu.

A BRFK azt közölte, hogy a gyűlés szervezése miatt három fővel szemben fejenként egymillió forint, közülük egy fővel szemben pedig a rendezvény megtartása miatt is egymillió forint büntetést szabtak ki.

A lap szerint Gődény György a legutóbbi tüntetésen "csak" szervezőként volt jelen, így ő most 1 millió forintot kénytelen fizetni. A vírusszkeptikus gyógyszerésznek ez már a harmadik súlyos pénzbüntetése, a február 28-i és a március 15-i megmozdulásokért is elmeszelték.

Maszk nélkül tüntettek Gődényék a Hősök terén

Az általánossá vált maszkhordás közel egy éve után úgy tűnik, az emberek alkalmazkodnak az ilyen kiegészítőkben történő beszélgetésekhez, az érthetőséget azonban a beszédstílus is befolyásolja - foglalták össze észrevételeiket amerikai szakemberek a Cognition című online folyóiratban.

A három megmozdulás szervezése miatt kiszabott bírságokat még senki nem fizette be a portál cikke szerint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról