Itthon hvg.hu 2021. március. 23. 19:54

Több mint 500 BKV-dolgozó van karanténban

A vezérigazgató szerint a szolgáltatás biztonsága egyelőre nincs veszélyben. A járvány kezdete óta 9 BKV-dolgozó hunyt el a fertőzés miatt.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

A BKV járművezetőinek már több mint tíz százaléka kiesett a munkából, a szolgáltatás biztonsága egyelőre nincs veszélyben - mondta el a vállalat vezérigazgatója az RTL Klub Híróadójának.

Bolla Tibor hozzátette, hogy a fővárosi közlekedési cég keddi adatai szerint jelenleg 536 BKV-dolgozó van karanténban.

A BKV, annak szakszervezete és a főváros is szeretné, ha soron kívül beoltanák a fertőződésnek leginkább kitett dolgozókat. A vezérigazgató közölte, hogy a közlekedési társaságnál naponta fertőtlenítik a járműveket és folyamatosan gyártatják a maszkokat kollégáikank.

Bolla Tibor azt is elmondta az RTL-nek, hogy

már 9 kollégát veszítettek el a vírus miatt.

A csatorna kereste a Koronavírus Sajtóközpontot, de ezidáig nem kapott választ a kieső BKV-dolgozókkal kapcsolatos kérdéseire.

Március 9-én azt közölte a BKV, hogy 260 dolgozójuk esett ki a munkából a koronavírus miatt, azaz két hét alatt duplázódott meg a számuk.

További részletek az RTL Klub híradásában.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról