Itthon hvg.hu 2021. március. 01. 05:44

A rendőrök 142 embert feljelentettek Gődényék tüntetése után

Két helyszínen intézkedtek a rendőrök és két embert állítottak elő. Az egyiket körözték.

Koronavírus-járvány
Friss cikkek a témában

A rendőrök a két helyszínen összesen 142 esetben tettek szabálysértési feljelentést, valamint 4 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki – közölte a rendőrség azután a tüntetés után, amit a vírusszkeptikus Gődény György szervezett a Hősök terére vasárnapra.

A Vegyük vissza az életünket! című demonstrációra 1-2 ezer ember ment ki és a résztvevők többsége a tudósítások szerint nem viselt maszkot. Egy kisebb csoport a tüntetésről átvonult a Vajdahunyad várához és egy új gyűlésbe kezdett. Mindkét helyszínen intézkedtek a rendőrök, arra hivatkozva, hogy veszélyhelyzet idején rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, tartani, annak helyszínén tartózkodni tilos.

A police.hu-n a rendőrök azt írják, hogy a két rendezvény miatt egy-egy fővel szemben kezdeményeznek közigazgatási eljárást.

Azt is közölték, hogy két embert állítottak elő: egyet a személyazonosság igazolásának megtagadása, míg egy másikat pedig az ellene elrendelt szabálysértési körözés miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Itthon Serdült Viktória 2021. június. 18. 11:00

Ha nem marad, akivel a szexről lehetne beszélni az iskolában, akkor marad a net

Úgy akarja kitiltani a szexuális neveléssel foglalkozó civil szervezetek egy részét az iskolákból a kormány, hogy a tanárképzés alatt egyáltalán nem készítik fel a leendő pedagógusokat, hogyan beszélgessenek diákjaikkal a témáról. Szerencsés esetben a védőnő segít, a legtöbb gyerek viszont még mindig a pornóból tájékozódik. Szakemberek attól tartanak, hogy a listázás miatt a gyerekek nem kapnak elég információt, pedig igenis igénylik, hogy a nemi identitásról, vagy akár a homoszexualitásról is beszéljenek.