Itthon hvg.hu 2021. február. 20. 12:25

Karácsony Gergely: A budapesti számok igazolják a harmadik hullámot

A decemberi teszteléshez képest kétszeres a pozitív esetek száma a mostani szűrésen.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Két helyszínen, a Városháza parkban és a Széll Kálmán téren indított ismét ingyenes, önkéntes koronavírustesztelést a Fővárosi Önkormányzat a budapesti polgároknak. Február 18. és 27. között biztosítják az antigénteszteket, amelyeknek az eredményét fél órán belül megtudhatják a jelentkezők.

Éppen jó időben kezdtük el a budapestiek újabb szűrését, hiszen a szakemberek is egyetértenek, a többi országhoz...

Posted by Karácsony Gergely on Saturday, 20 February 2021

Karácsony Gergely most Facebook-posztban ismertette az első két nap eredményeit, és azt írta, a számaik is igazolják, hogy Magyarországot elérte a koronavírus-járvány harmadik hulláma.

A második körös szűrés első két napján, február 18 és 19-én ugyanis a decemberi teszteléshez képest kétszeres a pozitív esetek száma.

A tesztelésre vannak még szabad helyek a tesztelésen, regisztrálni itt lehetséges.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.