Itthon hvg.hu 2021. február. 19. 14:39

Karácsony csak akkor lesz miniszterelnök-jelölt, ha lesz előválasztás

A főpolgármester eddig inkább csak arról beszélt, hogy egyáltalán nem akar indulni, de a környezete győzködi.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt Karácsony Gergely főpolgármester, ahol az esetleges miniszterelnök-jelöltségről is beszélt.

Karácsony úgy fogalmazott:

sok a nyitott kérdés, de ő csak akkor lesz miniszterelnök-jelölt, ha lesz előválasztás.

Ha ez valamilyen okból nem tud összejönni, akkor elmondása szerint biztosan nem vállalja a dolgot. Az már eldőlt, hogy mind a 106 körzetben lesz előválasztás, a miniszterelnök-jelölti pedig korábban sem volt kérdés.

Karácsony Gergely eddig egészen nem így nyilatkozott a kérdésről. Az elmúlt hetekben is azt mondta, hogy nincsenek ilyen ambíciói, majd arról is beszélt, a környezete győzködi, de a háta közepére se kívánkozik a miniszterelnökség.

Próbálják rávenni Botka Lászlót, hogy induljon a miniszterelnökségért

Drámai szavak kíséretében hagyta el a színt 2017-ben az MSZP akkori miniszterelnök-jelöltje, Botka László, de többen úgy gondolják, hogy most eljött az ő ideje. Noha Botka egyre aktívabb és médiát is épít, forrásaink szerint mindez nem jelenti az országos visszatérését. Karácsony közben vidéki polgármesterekkel tárgyal, amit úgy értelmeznek egyesek, hogy keresi az embert maga helyett a kormányfőjelöltségre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 HVG360 2021. április. 16. 13:00

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Nincs olyan őrületes terhelés gyerekosztályokon, mint a felnőttekén – mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója hvg360-nak. Velkey György arról beszélt, igaz vannak súlyosabb koronavírusos betegeik, közülük csak keveseket kell lélegeztetni. A Kórházszövetség elnökhelyettese úgy látja, bár a találkozásoknak van kockázata, a gyerekek szocializációja miatt is fontos, hogy mihamarabb visszatérjenek az iskolákba.