Itthon hvg.hu 2021. február. 10. 10:55

Vádat emeltek a Hamburgban magyar lányokat kizsákmányoló bűnbanda ellen

A kilenc tagú banda emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt áll bíróság elé.

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy kilenc tagú banda ellen, akik a vád szerint éveken keresztül szervezetten, Magyarországról vittek el nagyon szegény nőket Németországba prostituáltnak – adta hírül oldalán az ügyészség. A banda a nők keresetének nagy részét elkobozta.

A vád álláspontja szerint a bandát egy budapesti testvérpár irányította, akik egy hamburgi bordélyházba toboroztak fiatal lányokat az ország legszegényebb településeiről. A nőknek éjjel-nappal vendégeket kellett fogadni, tarifájukat előre meghatározták.

A bűnszövetkezet szervezetten felosztotta egymás közt a feladatokat: külön ember felelt a nők felkutatásáért, beszervezéséért és szállításáért, de volt „alkalmazottjuk” a már kint dolgozók felügyeletére is. A felügyelők elvették a nők keresetének a felét, de volt, akit a teljes jövedelmétől megfosztottak. Az így lopott pénzt egymás között előzetes megállapodás alapján osztották el.

A vádlottakat 2019 áprilisában fogták el Magyarországon a Terrorelhárítási Központ és az EUROJUST közreműködésével. A rendőrség ekkor luxusautókat, arany ékszereket és elektronikai berendezéseket is lefoglaltak, ezeket mind a nőktől elkobozott pénzből vásárolták. A magyarországi akcióval egyidőben a német rendőrség magyar ügyészi és rendőri részvétellel kutatta át a bordélyházat.

Rendőrségi videó az elkövetők őrizetbevételéről:

A főügyészség a banda tagjait több rendbeli bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntettével, néhányukat emellett kitartottsággal is vádolja. A vádirat mindegyik elkövetőre hosszú börtönbüntetést kért, valamint eltiltanák őket a közügyektől is.

(Kiemelt képünk illusztráció!)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Sport Horn Andrea 2021. április. 14. 06:30

Száz nappal a tokiói olimpia előtt sem tudni biztosan, a járvány hogy alakítja át a játékokat

Száz nappal a nyitóünnepség előtt még mindig nagyon keveset tudni arról, hogy fog kinézni az idén nyárra halasztott tokiói olimpia. A helyiek a negyedik hullámtól tartanak, miközben a szervezők még mindig azt tervezgetik, hogyan lehet hatékonyan felügyelni és biztonságban mozgatni, ellátni az eseményre érkezőket, esetleg kezelni, ha valahol járványgóc alakul ki.