Itthon hvg.hu 2021. január. 25. 19:36

Jakab Péter indul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson

Az évértékelő beszédében jelentette be a pártelnök, hogy vállalja a megmérettetést.

Indul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson Jakab Péter, a Jobbik elnöke. Mindezt hétfő este jelentette be a Facebook-oldalára feltöltött évértékelő videójában.

"2021-ben válasszunk közös ellenzéki képviselőjelölteket, közös miniszterelnök-jelöltet, hogy egy az egy ellen álljunk ki a Fidesszel szemben" – mondta. Jakab szerint legkésőbb október 23-ig ki fog derülni, hogy ki lesz az ellenzék jelöltje a kormányfői posztra és a 106 képviselőjelölt neve is ismert lesz, akik az egyéni körzetekben fognak indulni.

Jakab azt is elmondta, hogy az előválasztáson a nép fogja eldönteni, ki lesz méltó arra, hogy legyőzze a Fideszt, illetve ki képviselje a választókat. Lesznek parázs viták, de "a nap végén nem egymást, hanem a Fideszt kell legyőzni."

Azt is elmondta, hogy

mindenkinek, aki elindul az előválasztáson, tiszta és nemes küzdelmet kívánok. Ha jómagam ezt a küzdelmet miniszterelnök-jelöltként segíthetem, úgy vállalom ezt a küzdelmet, ha a nap végén mást kell támogatnom, a nemzetért azt is megteszem.

Az ellenzéki előválasztáson már több név is felmerült, mint miniszterelnök-jelölt. Nemrég az Azonnali írt arról, hogy a Momentum Mozgalom elnöke, Fekete-Győr András is jelölt lesz, de hivatalos bejelentés még nem volt. A párt egyelőre a választókerületekben indulók neveit hozza sorban nyilvánosságra. Márki-Zay Péter is jelezte, hogy indulna, ahogy Pálinkás József is.

A DK még nem nevezett meg jelöltet, de korábban Gyurcsány Ferenc pártelnök azt mondta, hogy ha lesz miniszterelnök-jelöltjük, akkor az Dobrev Klára lesz. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a múlt héten az InfoRádióban azt mondta, a következő hónapban kiderül, hogy lesz-e előválasztás, és ha igen, elindul-e rajta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 HVG360 2021. április. 16. 13:00

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Nincs olyan őrületes terhelés gyerekosztályokon, mint a felnőttekén – mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója hvg360-nak. Velkey György arról beszélt, igaz vannak súlyosabb koronavírusos betegeik, közülük csak keveseket kell lélegeztetni. A Kórházszövetség elnökhelyettese úgy látja, bár a találkozásoknak van kockázata, a gyerekek szocializációja miatt is fontos, hogy mihamarabb visszatérjenek az iskolákba.