Itthon hvg.hu 2021. január. 18. 09:00

99 éves kor felett nem lehet online regisztrálni vakcinára

Csak kétjegyű számot enged a honlap egyelőre.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Csak kétjegyű számot lehet beírni az internetes vakcinaregisztrációs űrlap életkor rubrikájába, vagyis csak 100 évnél fiatalabbak regisztrálhatnak – számolt be a II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely Facebookon.

Őrsitől állítása szerint levélben kértek segítséget, így arra kérte a kormányt, javítsa a hibát, hogy a legidősebbek is gyorsan és könnyen regisztrálhassanak a családjuk segítségével.

Nem lehet 100 éves kor felett védőoltásra regisztrálni! Polgármesterként mindig felemelő és megtisztelő, amikor 100....

Közzétette: Őrsi Gergely – 2021. január 17., vasárnap

A nyugdíjasok postán is regisztrálhatnak védőoltásra, bár arról továbbra sincs egyértelmű tájékoztatás, kötelező-e a regisztráció az oltáshoz.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Élet+Stílus Vándor Éva 2021. március. 08. 09:35

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry herceg és Meghan Markle Oprah Winfrey-nek adott interjúja több címlapra kívánkozó állítással is szolgált, és a maga jól megkomponált nyersességében engedett betekintést egy diszfunkcionális család életébe. A Buckingham-palotában nem lesznek boldogok.