Itthon hvg.hu 2021. január. 14. 15:09

Hét tisztséget is betöltött az újpesti önkormányzatban a felfüggesztett jobbikos, mindenhonnan kitették

Az orosz pénzen választási megfigyelőnek Afrikába repülő Szabó Balázs tanácsnokként, bizottsági tagként és alelnökként is tevékenykedett a IV. kerületben.

Az újpesti önkormányzat az összes tisztségéből visszahívta Szabó Balázst, akiről még a hvg360 írta meg, hogy egy oroszokhoz köthető szervezet pénzén ment Közép-Afrikába választási megfigyelőnek – derül ki a Déri Tibor, IV. kerület polgármestere által jegyzet határozati javaslatból.

Szabó összesen hét tisztséget töltött be Újpesten. A helyi önkormányzat 2019-ben egy határozattal Testvérvárosi, Külügyi, Jószolgálati és Sport Tanácsnoknak választotta, valamint tag lett a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottságban, a Népjóléti és Lakásügyi Bizottságban, a Közbiztonsági Bizottságban és a Pénzügyi és Költségvetési Bizottságban, emellett alelnöke volt a Közművelődési és Oktatási Bizottságnak.

Az önkormányzat egy másik határozatával Szabó Balázst a „Vizsgálóbizottság az egyes pénzeszköz-befektetésekkel kapcsolatos ügyek feltárására” elnevezésű ideiglenes bizottság tagjává is megválasztotta.

Oroszokhoz köthető szervezet pénzén ment Afrikába megfigyelőnek a Jobbik újpesti képviselője és egy exjobbikos

Egy Párizsból induló magángéppel utazott karácsonykor Közép-Afrikába választási megfigyelőnek a Jobbik újpesti képviselője, Szabó Balázs, valamint egy, a pártból nemrég kilépett politikus, volt parlamenti képviselő, Samu Tamás Gergő is. A választás, amit megfigyeltek, különösen fontos volt Oroszországnak: a Kreml az elmúlt években szinte a teljes titkosszolgálati arzenálját bevetette azért, hogy komoly befolyást szerezzen az aranyban, gyémántban és urániumban gazdag Közép-afrikai Köztársaságban.

Az újpesti önkormányzat szerdán kelt határozatával a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011-es törvény egyik bekezdésében foglalt jogköre alapján a tanácsnoki, bizottsági tag és bizottsági alelnöki tisztségéből is visszahívta Szabó Balázst a mai nappal.

A képviselőről kedd reggel írta meg a hvg360, hogy karácsonykor a Közép-afrikai Köztársaságba utazott magángéppel választási megfigyelőnek. Az utat egy olyan, oroszokhoz köthető berlini szervezet fizette, amely lengyel ágon Mateusz Piskorskihoz tartozik. Ő az a lengyel politikus, akit azzal vádolnak, hogy oroszoknak és kínaiaknak kémkedett. Később pártja, a Jobbik felfüggesztette Szabó Balázs párttagságát. A politikus jelezte, hogy nem adja vissza a mandátumát, amíg a párt etikai bizottsága ki nem vizsgálja az ügyét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Balla István-Csányi Nikolett 2021. április. 19. 06:30

"Én mennék, de anyukám nem enged" – gyerekek vallanak az iskolanyitásról

Amikor az iskolanyitásról beszélünk, szinte mindig a tanárok és a szülők helyzetén keresztül próbáljuk bemutatni a helyzetet. Mi most kollégáink gyerekeit kérdeztük, hogy örülnek-e az iskolanyitásnak, mi a véleményük az online oktatásról, de azt is megtudtuk, mi zajlik ilyenkor a „fejük kis csücskében”. Videó.