Itthon hvg.hu 2021. január. 13. 16:54

Rókák jelentek meg a Baleseti Intézet belső udvarán

A hírt az intézet orvosigazgatója is megerősítette.

Két róka jelent meg a budapesti Baleseti Intézet belső udvarán – írja a Pesti Hírlap. Úgy tudják, a betegellátó terekbe nem mentek be, csak a kórház udvarán látták az állatokat.

A lap megkeresésére a kórház orvosigazgatója, Bodzay Tamás azt nyilatkozta:

Kórházunk udvarán valóban rókákat láttak. Az ügyben a szükséges lépéseket megtettük, az esetet jelentettük a VIII. kerületi önkormányzat felé. Arról természetesen nincs információm, hogy a rókák honnan kerültek kórházunk udvarára.

Az egyik rókát a Pesti Hírlap szerint elfogták, de a másik elmenekült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról
Nagyítás hvg.hu 2021. január. 24. 20:00

Karantén, maszkellenesség és halottak milliói: így pusztított száz éve a spanyolnátha

Becslések szerint a 20. század elején 20–50 millió ember halálát okozta az emberiség írott történelmének második legsúlyosabb járványa, a spanyolnátha. A vírustörzs ugyan különbözik, a mindennapokban mégis nagy volt a hasonlóság a 100 évvel ezelőtti és a mostani mindennapok között. Helytelenül hordott maszkok, karantén és járványkórházak – Nagyítás fotógaléria.