Itthon hvg.hu 2020. december. 22. 10:42

Polt Péter szerint 2020 válságos év volt, de az ügyészség kiváló munkát végzett

Év végi videóval jelentkezett a legfőbb ügyész.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Polt Péter legfőbb ügyész karácsonyi videót küldött az ügyészségi dolgozóknak, melyben köszönetet mond nekik az elvégzett munkájukért. Polt szerint ez nem volt egyszerű, mert 2020 egy válságos, bezárkózó, bizonytalan év volt.

2020 olyan kihívások elé állította az egész világot és benne Magyarországot, amilyenekkel évtizedek óta nem kellett szembenéznie”

– mondta Polt a videóban, hozzátéve, hogy a magyar ügyészség március óta a járványhelyzethez igazítva működik, de a bevezetett intézkedések nem törték meg a mindennapos munka lendületét. A munkatársak 30 százaléka pedig jelenleg is távmunkában dolgozik.

A legfőbb ügyész kitért rá, hogy a koronavírus az ügyészséget sem kerülte el, 168 kolléga fertőződött meg, és haláleset is előfordult.

Részleteket ugyanakkor nem közölt.

A videóban szóba kerül az is, hogy 2020-ban megújult az ügyészség kommunikációja, elindultak a közösségimédia-oldalak, lett például YouTube-csatornájuk is. A felvett videót is ezen a felületen tette közzé az ügyészség.

Polt a videoüzenet végén megemlíti azt is, hogy idén újabb 12 százalékos béremelés valósult meg a területen, ebből pedig minden kolléga részesül.

A felvételt Voltaire szavaival zárja Polt, mely úgy szól:

Úgy döntöttem, hogy boldog leszek, mert az nagyon egészséges”.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Kult Csatlós Hanna 2021. április. 17. 20:00

A „3000 éve elveszett egyiptomi aranyváros” minden volt, csak nem elveszett és nem arany

Különösen jó állapotban tárták fel egyiptomi régészek a körülbelül 3400 évvel ezelőtt létezett város, Aton romjait Luxornál. Vajon kik laktak a házakban, és miért halt ki évezredekkel ezelőtt a település? Miért csak most bukkantak rá a kutatók és ezzel megtalálták-e az egyiptomi Pompejit vagy az afrikai Eldorádót? Bács Tamást, az ELTE Egyiptológiai Tanszékének vezetőjét kérdeztük, aki több mint 20 éve maga is ásatásokat vezet a régióban.