Itthon hvg.hu 2020. december. 18. 11:44

Egy 19 éves férfi is a járvány áldozatává vált

A kormányzati tájékoztató oldal szerint bakteriális és gombás eredetű gyulladása volt.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Péntekre 187 beteg halt meg, így már 7 725-en vesztették életüket a járványban Magyarországon.

Az utóbbi 24 óra legfiatalabb elhunytja egy 19 éves férfi volt, akinek bakteriális és gombás eredetű gyulladása volt.

A járvány eddigi legfiatalabb áldozata egy 18 éves beteg volt, aki november végén hunyt el, az ő esetében a leukémiát tüntették fel társbetegségként.

Az utóbbi 24 órában hat 50 éven aluli beteg halt meg.

Köztük volt egy 33 éves férfi, akinek heveny hasnyálmirigy-gyulladása, cukorbetegsége és heveny veseelégtelensége volt, egy 34 éves férfi, aki idült obstruktív tüdőbetegséggel is küzdött, illetve egy 45 éves szívbeteg is.

Elhunyt egy 45 éves nő is, aki májbetegségben szenvedett, illetve egy 47 éves nő, akinél a társbetegségeknél magas vérnyomást és Down-kórt jelöltek meg, ahogy egy 48 éves nő is, akinek pajzsmirigy-alulműködése volt.

A legidősebb áldozat egy 96 éves nő volt, aki depresszióval, magas vérnyomással és iszkémiás szívbetegséggel küzdött.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Sport Horn Andrea 2021. április. 14. 06:30

Száz nappal a tokiói olimpia előtt sem tudni biztosan, a járvány hogy alakítja át a játékokat

Száz nappal a nyitóünnepség előtt még mindig nagyon keveset tudni arról, hogy fog kinézni az idén nyárra halasztott tokiói olimpia. A helyiek a negyedik hullámtól tartanak, miközben a szervezők még mindig azt tervezgetik, hogyan lehet hatékonyan felügyelni és biztonságban mozgatni, ellátni az eseményre érkezőket, esetleg kezelni, ha valahol járványgóc alakul ki.