Itthon hvg.hu 2020. december. 11. 14:52

Kubatov szerint ha Trianont Orbán tárgyalja, Magyarországhoz csatolta volna az antant országok felét

Mi lett volna, ha Orbán Viktor tárgyalja a trianoni békeszerződést? Kubatov Gábor Fradi-elnök azok mellé állt, akik szerint még akár Kubát is Magyarországhoz csatoltatta volna.

Ha annak idején a Trianoni békeszerződést Orbán Viktor tárgyalja, az antant országok felét Magyarországhoz csatoltatta volna

ez a szöveg szerepel azon a mémen, amit Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, a Ferencvárosi Torna Club elnöke, parlamenti képviselő megosztott közösségi oldalán. Ezzel feltehetően a brüsszeli EU-csúcson az uniós költségvetés és a helyreállítási alap elfogadásáról született megegyezésre utalt.

Azt nem tudni, hogy az első világháborúban győztes 28 tagú szövetség tagjai közül melyik 14-re gondolhatott Kubatov Gábor (a szövetség 28 tagja között ott volt többek között Szerbia és Belgium, de Libéria, Haiti, sőt Kuba is).

Nem csak a mémen nehezen számon kérhető történelmi párhuzam sántít azonban - hiszen az első világháborúban a vesztes oldalon álló Magyarországnak nem sok lehetősége lett volna megvétózni az antanthatalmak költségvetését, ezzel zsarolva ki kedvezőbb feltételeket -, de a Brüsszelben egyelőre csak a kormány- és államfők által elfogadott egyezség megítélése - hiába hangoztatnak győzelmet Orbán Viktor és a kormánypárti megszólalók -, is jóval árnyatlabb. Pláne ha tudjuk, hogy Orbán Viktornak valójában nem sikerült maradéktalanul teljesíteni azt, amit a parlament külön határozatban írt neki elő korábban az uniós költségvetést érintő tárgyalásokra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
EUrologus Arató László (EUrologus) 2021. március. 01. 14:00

Fidesz és Néppárt: szappanopera a brüsszeli buborékban

Egy nagyon fontos kérdésre még nem született válasz a Fidesz és az Európai Néppárt (EPP) kötélhúzása kapcsán: túlragozott-e ez a téma a Fidesz által a világtól teljesen elrugaszkodott helynek beállított, unatkozó, ámde gazdag bürokraták, politikusok, véleményvezérek és újságírók homokozójában, a brüsszeli buborékban? A válasz egy határozott igen.