Itthon hvg.hu 2020. december. 04. 17:19

A Magyar Hang kiáll a kormánymédia által pedofíliával vádolt munkatársa mellett

Az újság főszerkesztője szerint a történet hazugság, és jogi lépéseket is tesznek.

Közleményben is reagált a Magyar Hang arra a vádra, hogy a kormányközeli sajtó Bayer Zsolt nyilatkozata után pedofilvádakkal illette egyik munkatársukat. Bayer a Hír Tv-ben egy "egykorvolt harcostársáról" lényegében azt állította, hogy pedofil. Ezek után a Pesti Srácok lényegében felfedte, kire véltek ők ráismerni. Az érintettet ugyan nem nevezték meg, de leírták, hogy a Magyar Hangnál dolgozik, és hosszan ecsetelték a munkásságát.

György Zsombor főszerkesztő a közleményben azt írta, a kormány revansot akar venni, amiért “a tömeges orgiáról, droggal a táskájában rendőrök elől menekülő Szájer József az egész magyar kormányt nevetségessé tette szerte Európában”.

György Zsombor szerint a megvádolt kolléga egyértelművé tette, hogy semmilyen törvénysértést nem követett el, “soha nem létesített testi kapcsolatot kiskorúakkal, sem itthon, sem más országban” – áll a közleményben, amelyben kiemelik, hogy a munkatársuk magánélete ezen túlmenően senkire sem tartozik, a pedofíliát és emberek kizsákmányolását pedig mélyen elítéli a szerkesztőség.

A közlemény kitér arra is, hogy ha Bayer története mégis igaz lenne, tehát bűncselekmény jutott tudomására, és nem értesítette a hatóságokat, akkor morális értelemben mindenképp ő maga is bűnössé válna (ahogy a hvg.hu is megírta, tényleg csak morális értelemben).

“Készen állunk, hogy minden felmerülő kérdésre őszintén válaszoljunk, és megtesszük a jogi lépéseket” – zárult a szöveg.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Kult Csatlós Hanna 2021. április. 17. 20:00

A „3000 éve elveszett egyiptomi aranyváros” minden volt, csak nem elveszett és nem arany

Különösen jó állapotban tárták fel egyiptomi régészek a körülbelül 3400 évvel ezelőtt létezett város, Aton romjait Luxornál. Vajon kik laktak a házakban, és miért halt ki évezredekkel ezelőtt a település? Miért csak most bukkantak rá a kutatók és ezzel megtalálták-e az egyiptomi Pompejit vagy az afrikai Eldorádót? Bács Tamást, az ELTE Egyiptológiai Tanszékének vezetőjét kérdeztük, aki több mint 20 éve maga is ásatásokat vezet a régióban.