Itthon hvg.hu 2020. december. 03. 21:29

Ismét meghalt egy mentős koronavírusban

Három nap alatt négy egészségügyi dolgozó vesztette életét a járványban.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Csütörtök reggel elhunyt egy 55 éves mentőgépkocsi-vezető - közölte Facebook oldalán a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége. M. János Jászboldogházán teljesített szolgálatot.

Szerdán egy salgótarjáni mentésirányító halt meg a betegségben, kedden pedig egy háziorvos és egy főnővér vesztette életét.

A járvány egészségügyi áldozatairól anonim listát vezet honlapján a Magyar Orvosi Kamara (MOK). Jelenleg húsz elhunytat sorolnak fel, de az 55 éves mentőgépkocsi-vezető monogramja még nem szerepel az oldalon.

���� A legtöbb már minden nap ... ���� Mély megrendüléssel tudatjuk, Hogy M. János, Jászboldogházán vonuló Bajtársunk ma reggelre ... Közzétette: Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége - & nbsp; 2020. december 3., csütörtök

Képünk illusztráció.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 Nagy Gábor 2021. február. 28. 16:00

Homályba burkolódzó újságírók csoportja dönt a Golden Globe-díjakról

A nevetségességből hosszú és nehéz út vezetett a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szervezetének ahhoz, hogy őket, és az általuk filmes és tévés produkcióknak kiosztott Golden Globe-díjat is komolyan vegyék. Ezért nem hiányzott nekik, hogy a mai online gálára időzítve a pénzügyeiket firtatta egy tényfeltáró riport. Arra is emlékeztettek, hogy még a 87 tag névsora sem ismert, azt viszont tudni, hogy egyedüli magyarként köztük van Návai Anikó.