Itthon hvg.hu 2020. november. 28. 13:35

Demeter Szilárd szintet lépett: a Führerhez hasonlítja Soros Györgyöt

A második világháborúban meggyilkolt zsidókéhoz hasonlítja Demeter Szilárd a magyarok és a lengyelek mostani helyzetét, amiért az EU jogállamisághoz köti az uniós pénzeket, és addig a gondolatig jut el, hogy Soros a liberális Führer.

„Európa Soros György gázkamrája” – írja Demeter Szilárd miniszteri biztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója az Origón megjelent publicisztikájában. Ritkán lehet azt mondani, hogy sikerült szintet lépni Soros szidásában, de most mégis ez történt, Demeter ugyanis Hitlerhez hasonlítja Sorost, mint írja,

„Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai.”

Gyorsan kiderül az is, valójában miért szidja Sorost: a probléma az, hogy az EU 25 országának vezetői és az Európai Parlament a jogállamisági feltételekhez kötné az uniós pénzek folyósítását. Demeter ebből azt a következtetést vonja le, hogy

„most a lengyeleket és a magyarokat akarják kizáratni abból a politikai közösségből, aminek tagjaiként még vannak jogaink. Mi vagyunk az új zsidók.”

Azt is tudni véli, mi állhat Soros aktivitása mögött: szerinte „van annyira okos, hogy belássa: nem zseni. Ez lehet a legnagyobb fájdalma. Soros György saját halála kapujában önnön szobrát faragja.”

Soros György egyébként 14 évesen csak azért menekült meg a holokauszt elől, mert a Lupa-szigeten bújtatták. Demeter Szilárd ennek tudatában írta le azt a mondatot:

„a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos, mi, európai nemzetek pedig arra vagyunk ítélve, hogy egymást eltaposva, egymásra mászva próbáljunk az utolsó korty levegőért küzdeni”.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.