Itthon D.A 2020. november. 26. 10:23

Kovács Zoltán már duplán kormánybiztos

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kormányzati feladatainak szakmai koordinációjával is ő fog foglalkozni.

Már nem csak a vadászati világkiállítás, hanem a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kormányzati feladatainak szakmai koordinációjával is Kovács Zoltán fog foglalkozni, miközben főállásban a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára.

A 2021. évi „Egy a természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás és az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozat kormánybiztosává 2018 végén nevezték ki. Az a megbízatás két évre szólt, tehát most jár le. Az új határozat határidő nélküli. Az idénre tervezett, de a járvány miatt elmaradt nagy egyházi eseményt, az eucharisztikus kongresszust májusban halasztották a következő évre.

 Kovács Zoltánnak mostantól két főnöke van, ugyanis kormánybiztosként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes irányítja a munkáját, miközben fő munkakörében továbbra is Rogán Antal beosztottja marad. Kormánybiztosi munkájáért eddig is államtitkári díjazásban részesült, ez nem változik. Ez azt jelenti, hogy a kabinetirodai államtitkárként kapott havi bruttó 1 750 000 forintos fizetése továbbra is megduplázódik. 

         

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról