Itthon hvg.hu 2020. november. 20. 14:53

Dull Szabolcs a Telexről: Áttárgyaljuk, hogyan tudnék bekapcsolódni a munkába

Az Index volt főszerkesztője több ajánlatot kapott már, de csak volt munkatársaival tárgyal. Jelenleg jogi tanulmányokat folytat, a versenytilalom miatt január végéig nem is vállalhat munkát.

Index-botrány

Alig néhány hónap telt el azóta, hogy az Index főszerkesztőjének kirúgása miatt felállt a szerkesztőség és új hírportál indított Telex néven, máris menesztették a helyükre kinevezett vezetőket az Index éléről. Szűk fél év alatt tehát két fordulatot is megélt Magyarország egyik vezető hírportálja - kövesse velünk az eseményeket cikksorozatunkban.

Bár jelenleg jogi tanulmányokat folytat, eszébe sem jutott, hogy otthagyja a médiát – nyilatkozta az Index volt főszerkesztője, Dull Szabolcs a Szabad Pécsnek.

Igaz, Dull, ha akarna sem tudna munkát vállalni, hisz a portáltól július 22-én bocsátották el, és a 6 hónapos felmondási idő végéig, azaz január 22-ig nem dolgozhat, utána viszont további kötöttség, versenytilalom nem vonatkozik rá.

Könnyen lehet, hogy ezután a több távozó indexes által indított Telexnél folytatja.

Kárpáti Marci és Munk Vera, a Telex két vezetője a nyilvánosság előtt is jelezte korábban, hogy amint jogilag lehetséges lesz, tárt karokkal vár. Ennek nagyon örülök, és ezúton is nagyon köszönöm nekik ezt a gesztust. Jól ismerem a telexes csapatot, tudnak jó újságot csinálni, és olyan hangulatot teremteni, ahová öröm érkezni. De nyilván az első pont mindig, hogy áttárgyaljuk, hogyan tudnék bekapcsolódni a munkába"

– mondta. Munk Vera a HVG-nek adott interjúban azt mondta, nagyon várja, hogy Dull menjen, mert rengeteg a feladat, amiben "iszonyatosan nagy szükség van rá", de a Telex főszerkesztője ő és ő is marad.

Dull a Szabad Pécsnek elárulta, hogy kapott már ajánlatot más laptól, de jelenleg a Telexen kívül senkivel nem tárgyal.

A jelenlegi Indexről azt mondta, hogy meglátása szerint az új portál már nem ugyanaz, mint az ő idejében volt. Vannak olyan cikkek, amelyek az ő vezetősége alatt nem jelenhettek volna meg, de összességében nem kívánta minősíteni a portált.

"Mindannyian vesztettünk ezzel az egésszel" - Dull Szabolcs a HVG Teraszon

Az Index főszerkesztőjének két héttel ezelőtti kirúgása lavinát indított el, s a legolvasottabb magyar online újság összecsuklásához vezetett. Lesz-e új Index, hány emberrel, mi igaz a baloldalt okoló összeesküvés elméletekből, s miért fontos a jövő szempontjából az indexes csapat kemény beleállása? - M. Kiss Csaba beszélgetett Dull Szabolccsal.

Index-botrány
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 HVG360 2021. április. 16. 13:00

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Nincs olyan őrületes terhelés gyerekosztályokon, mint a felnőttekén – mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója hvg360-nak. Velkey György arról beszélt, igaz vannak súlyosabb koronavírusos betegeik, közülük csak keveseket kell lélegeztetni. A Kórházszövetség elnökhelyettese úgy látja, bár a találkozásoknak van kockázata, a gyerekek szocializációja miatt is fontos, hogy mihamarabb visszatérjenek az iskolákba.