Itthon hvg.hu 2020. szeptember. 25. 11:53

Bíró László elnézést kért a zsidóktól

Kapaszkodót keresett az antiszemitizmusban, de már elmúlt.

"Megtettem önmagamtól ezt a bocsánatkérést" – mondta Bíró László, a borsodi 6. választókörzet ellenzéki jelöltje az ATV Start című műsorában. A jobbikos politikus arra reagált, hogy Facebook-oldalán többször is antiszemita kirohanásokat tett közzé, többek között "Judapestről" és "tetűcsúszdás zsidókról".

Bíró azt mondta, keresztény emberként hisz a bocsánatkérés erejében. Az inkriminált kijelentéseket 2017-18-ban tette, akkor állítása szerint a Fidesz kampányától került idegállapotba, és akkor a zsidózásban keresett kapaszkodót, de már nem.

A jelölt szerint a továbbiakban már nem az ő botlásaival, hanem a választókerülettel kellene foglalkozni.

Bíró tagadta a kormányoldal vádjait, melyek szerint strómanokkal döntötte be korábbi vállalkozását, és nem fizette ki alkalmazottait. Ezek szerinte "vegytiszta hazugságok", ő veszteséggel számolta fel a varrodáját, az embereket pedig kifizette.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.