Itthon hvg.hu 2020. szeptember. 16. 19:41

Orbán seregszemlét tartott a frakciói felett

A kormányfő megtekintette a képviselőit.

Orbán Viktor miniszterelnök a  Fidesz-frakcióülésről posztolt egy fotót, hogy "parlamenti seregszemle. A Fidesz–KDNP készen áll."

A kormányfő szerdán (és egyébként is) nagyon ráment a háborús retorikára. Délután, amikor kormányülés döntéseiről számolt be, emlegetett egy csatát, amit az első hullám ellen nyertünk, illetve haditervet, amivel meg kívánják védeni az időseket a második hullámban. Most lezajlott a seregszemle, de még van a napból több mint négy óra, bármi lehet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Élet+Stílus Csatlós Hanna 2020. október. 01. 19:46

A vörösiszap-katasztrófa az egyik közösséget szétzilálta, a másikat megerősítette

Magyarországon első alkalommal került sor egy ipari-természeti katasztrófa hosszú távú hatásainak komplex kutatására. Pszichológus, kommunikációkutató, lelkipásztor és szociológusok bevonásával vizsgálták meg, hogy tíz évvel a vörösiszapömlés után milyen állapotban van a három érintett település, Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely lakossága. A kutatás a koronavírus-járvány hosszútávú kezelésére vonatkozóan is fontos következtetéseket tartogat.