2020. szeptember. 04. 21:52 hvg.hu Utolsó frissítés: 2020. szeptember. 04. 21:55 Itthon

Tiltakozó diákok várták Áder Jánost a MOME-n

Néma sorfalukkal a Színház és Filmművészeti Egyetem állami megszállása ellen tüntettek.

Tiltakozó diákok között vonult be a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) épületébe Áder János köztársasági elnök pénteken - jelentette a 444.hu. A némán tiltakozó momés diákok a Színház és Filmművészeti Egyetem erőszakos államosítása ellen és az egyetemi autonómia mellett álltak ki.

Áder János, aki Rubik Ernő könyvbemutatójára érkezett, többek között “elegünk van” feliratú táblákat tartó diákok között volt kénytelen bevonulni az egyetemre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Kult Csatlós Hanna 2020. október. 31. 20:00

Feminista volt vagy nőgyűlölő? 100 éves lenne Helmut Newton

A legnagyobb színésznőket vette rá, hogy levetkőzzenek neki, és az ő meztelen modelljeit közölte először divatmagazin. Helmut Newton a náci Németországból menekült el, majd a 20. század második felének legkeresettebb fotográfusává vált. Provokatív, a női testet tárgyként kezelő stílusa miatt már életében nőgyűlölettel vádolták, miközben ő azzal védekezett, hogy csupán az emancipáció előtt tiszteleg. Mit üzennek ma, a MeToo idején a képei?