Itthon MTI / hvg.hu 2020. augusztus. 25. 05:28

Kovács Zoltán: tavaszra elkészül a Hungexpo 55 milliárdos felújítása

A vadászati kiállításról Semjén Zsolt azt mondta, 1 milliónál több látogatót vár a renezvényre.

A vége felé tart a Hungexpo 55 milliárd forintos felújítási folyamata – mondta Kovács Zoltán, a vadászati kiállítás és az ahhoz kapcsolódó rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos hétfőn, a kiállításról rendezett háttérbeszélgetésen. A miniszteri biztos szerint tavasz végére teljesen megújul a több mint 70 ezer négyzetméteres terület, amely a szeptember 25. és október 14. közötti Egy a természettel című rendezvény helyszíne lesz.

Kovács kiemelte, nemcsak a vadászati kiállítás miatt folyik az 55 milliárdos felújítás, a Hungexpo lesz például a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust helyszíne is jövőre.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is megszólalt. Elmondta, hogy a világkiállításra reálisan egymillió – kétharmad részt belföldi –látogatóra lehet számítani. Úgy vélte, ha külföldről esetleg nem tudnának turisták jönni, akkor is megközelíthető ez a látogatószám. Magyarországon 670 ezer horgász és vadász van, a családtagokkal együtt 1,5 millió ember kötődik a vadászathoz, halászathoz –vélekedett. Hozzátette, a világkiállítás megrendezése a turizmus fellendülését is segíteni fogja. A koronavírussal kapcsolatos, járványvédelmi szempontok az MTI tudósítása szerint nem merültek fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról