Itthon hvg.hu 2020. augusztus. 01. 11:00

Az Indexről a Fülkében: Orbán mérhetetlen cinizmusa mutatkozik meg a történtekben

Tudatos támadássorozat vezetett odáig, hogy az Index szerkesztősége szinte egy emberként mondta azt, hogy elég volt, felállnak és távoznak a laptól. Erről szól a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja a héten.

Index-botrány

Alig néhány hónap telt el azóta, hogy az Index főszerkesztőjének kirúgása miatt felállt a szerkesztőség és új hírportál indított Telex néven, máris menesztették a helyükre kinevezett vezetőket az Index éléről. Szűk fél év alatt tehát két fordulatot is megélt Magyarország egyik vezető hírportálja - kövesse velünk az eseményeket cikksorozatunkban.

Több Balaton, kevesebb Adria – hirdeti Orbán Viktor. A csütörtökön megjelent HVG hetilap címlapján pedig a kormányfő alakja mögött ott díszeleg: több Origo, kevesebb Index. Ez Orbán és a kormány akarata.

„Nem várta ki az Index szerkesztősége, milyen módon bánna el velük a hatalom: leckét adtak a barbároknak. Kiállásuk sokak számára imponáló, ám valódi cselekvés nélkül lehetetlen kompenzálni a portál bedőlésével járó jogállami veszteségeket” – írtuk a hetilapban.

Tóth Richárd (balra) és Gergely Márton (jobbra)

A Fülkében Gergely Márton és Tóth Richárd beszélgetnek:

  • Indexről,
  • Népszabadságról és
  • sajtószabadságról.

Az adást itt hallgathatja meg:

 

 

Index-botrány
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés