Itthon hvg.hu 2020. július. 24. 10:12

Begyógyszerezték az idős dunaújvárosi házaspárt, egyikük meghalt

Egy 26 éves ócsai nőt őrizetbe vettek, 58 éves dunaújvárosi élettársát pedig elfogatóparanccsal körözik a rendőrök. A gyanú szerint halálra gyógyszereztek egy idős férfit.

Egy dunaújvárosi férfit a feleségével együtt magatehetetlen állapotban szállították februárban kórházba, majd a kezelés ellenére másfél hét után a férfi a kórházban elhunyt. Amikor a férfi halálának okát vizsgálták, felmerült, mérgezés lehet – írja a police.hu.

A dédunokájuknak időközben feltűnt, hogy a dédszülők kórházba kerülését követő egy hónapban több millió forint tűnt el az idős házaspár számlájáról, valamint a kártyával számos alkalommal vásároltak játékboltokban, éttermekben, ezért feljelentést tett.

Az életben maradt idős asszony a rendőröknek elmondta, hogy az otthonukban tartott készpénzből még 2019 októberében több millió forint eltűnt, ezért elhatározta, hogy a fennmaradó összeget beteszi a bankba.

A nyomozás során eljutottak egy olyan hozzátartozóhoz és annak élettársához, akik a házaspárral szoros kapcsolatban álltak. A gyanú szerint az idős házaspár kórházba kerülése előtt több alkalommal is nagy mennyiségű gyógyszert adtak nekik, hogy az a halálukat okozza.

A két gyanúsított közül a 26 éves K. Andreát a rendőrök szerdán elfogták, és – őrizetbe vétele mellett – előre kitervelten, aljas indokból vagy célból, több ember sérelmére, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Társa, az 58 éves M. László, mióta tudomást szerzett a rendőri intézkedésről, szökésben van. Ellene csütörtökön a nyomozók elfogatóparancsot bocsátottak ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.