Itthon hvg.hu 2020. július. 03. 21:10

Karácsony: Nem készülök miniszterelnök-jelöltnek

Nincsenek miniszterelnöki ambíciói Budapest főpolgármesterének, nem készül elindulni a két év múlva esedékes választáson.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere az ATV vendége volt péntek este és a következő országgyűlési választások is szóba kerültek. Karácsony 2022-vel kapcsolatban azt mondta, megtiszteltetésnek érzi, hogy Budapest főpolgármestere lehet, nincsenek más ambíciói, így nem készül arra sem, hogy miniszterelnök-jelöltként indul a következő választáson.

A Lánchíd felújítása is téma volt a műsorban. Arra, hogy Hollik István bejelentette, ha rövid időn belül nem oldódik meg a Lánchíd felújításának ügye, akkor a Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, vegye kézbe a felújítást, a főpolgármester azt mondta, ez „vaskos önleleplezés”, ugyanis ebből a kormányzati szándékból az derül ki, hogy tulajdonképpen nem is sürgős a kormányzatnak a felújítás. Szerinte, ha átvennék a hidat, akkor a közbeszerzést leghamarabb fél év múlva tudnák kiírni. A főpolgármester szerint ráadásul úgy látszik pénz is van a munkálatokra, nem csak az a 6 milliárd, amit a kormányzat a fővárosnak ígért.

Karácsony azt is elmondta a híd felújításáról, hogy a műszaki dokumentáció kész, a BKK fogja kiírni a közbeszerzést, egyelőre nem tudni, pontosan mikor. Az ATV-nek azt mondta, ahogy a kormány viselkedik az ügyben, egyértelműen arra utal, hogy politikai céljai vannak: vagyis azt szeretnék láttatni, hogy az új vezetés nem képes sikeresen működni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Tech Bedő Iván 2021. május. 13. 13:12

Ha már a rendőrséget is zsarolják, akkor tényleg baj van

A hackerek az ellopott adatokat már nemcsak titkosítják, hanem azzal zsarolnak, hogy ki is szivárogtatják az érzékeny információkat. A kiberbűnözők eszköztára bővül, már nem félnek közművek - mint most egy olajvezeték - ellen bevetni őket, vagy akár a hatóságokat is támadják. A háttérben felsejlenek a kevésbé demokratikus berendezkedésű államok.