Itthon hvg.hu 2020. június. 22. 08:06

Bíróság elé állítják az autópályán "büntetőfékező" audist

Az R8-as sofőrje először levillogta a lassabb autót, majd befékezett előtte. Gyorsított eljárásban állítják bíróság elé közúti veszélyeztetés miatt.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állítja közúti veszélyeztetés miatt azt az audist, aki az M0-M3 csomópontban büntetőfékezéssel és leszorítással próbált elégtételt venni egy szerinte lassan haladó autóson – írja az ügyészség a hétfői közleményében.

A vád szerint egy férfi még május végén az Audi R8-asával az M0 autóút és az M3 autópálya csomópontjánál utolért egy szabályosan közlekedő autót. A jármű mögé érve villogni kezdett, hogy gyorsabb haladásra vagy lehúzódásra kényszerítse az előtte haladó autót.

Miután az autós nem gyorsított és nem húzódott le, az audis őt a kanyarodó sávon megelőzte, majd indokolatlanul befékezett előtte.

Az ügyészség közleménye szerint ezután az elkövető megpróbálta az út bal oldalán futó szalagkorlát felé szorítani a másik autót, eközben az ablakát leengedve, azon kinyúlva a sértett felé mutogatott.

Végül az audis megpróbálta elérni, hogy egy forgalomtól elzárt területre hajtson utána a másik sofőr és ott mindketten megálljanak, de az továbbhajtott. A közlemény szerint az elkövető azzal, hogy indokolatlanul intenzív fékezésre kényszerítette a sértettet, valamint azzal, hogy nem az általa használt forgalmi sávban, jobbra tartva közlekedett, közvetlen veszélynek tette ki a másik autós életét és testi épségét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Vállalkozás Sztojcsev Iván 2021. április. 12. 14:30

Európa egyik legnagyobb családi üzlete: a brit monarchia

Nem mindennapi üzletet hozott össze a brit uralkodócsalád: kilenc generáció óta örökítik tovább a jelenleg közel 30 ezer milliárd forintosra becsült üzleti értéküket, az ingatlan- és földvagyonuk pedig évente több tízmillió font nyereséget hoz számukra az állami támogatáson felül. De miből élnek meg ők pontosan, és mit tesznek, hogy évről évre érkezzen hozzájuk a bevétel?