Itthon hvg.hu 2019. november. 05. 17:18

Demeter Márta a vádemelés után: Nem tudnak megfélemlíteni

Az LMP-s képviselő megszólalt, miután vádat emeltek ellene hivatali visszaélés miatt. Szerinte a kormányt zavarják a közérdekű adatigénylési perek, amelyeket indítottak.

Ahogy megírtuk, hivatali visszaélés miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő ellen. A vádirat szerint a politikus tavaly szeptemberben országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat a közösségi oldalán közzétette azzal a megjegyzéssel, hogy a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította. A képviselő az ügyészség szerint törvényi kötelezettségét megszegve, nem nyilvános adatokat adott ki.

Demeter Márta a Klubrádiónak reagált a fejleményekre. Azt mondta – "a Fidesz tegnap megválasztotta Polt Pétert, aki ma újra munkába állt".

Azt is elmondta, szerinte borzalmasan zavarja a kormányt, hogy ebben a konkrét ügyben is sorra nyeri a sajtóhelyreigazítási pereket, mint ahogy a közérdekű adatigénylési pereket is, amelyeket az elmúlt években nyújtottak be.

Úgy fogalmazott, rengeteg dolgot próbálnak eltitkolni. Példának a Paks II projekt hitelszerződésének az újbóli megállapodását hozta fel, amit ki kell adnia a kormánynak, de a Gruevszki-ügy is ilyen szerinte, amelyben számos pert folytatnak és nem egy esetben már nyertek is. Demeter elmondta, ki kell adnia a külügyminisztériumnak, milyen gyakran találkoznak a volt macedón miniszterelnökkel és miről van szó ezeken a tárgyalásokon. "Mennek tovább ezek a perek, nem tudnak megfélemlíteni" – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról