Itthon hvg.hu 2019. szeptember. 27. 15:30

Kórházba küldte a lakókat, hogy be tudjon törni a házukba

Amíg az idős férfi és a fia az intézményben voltak, pénzt és ékszereket vittek el a betörők.

Egy 45 éves edelényi férfi szeptember 21-én önmagát a kazincbarcikai kórház munkatársának kiadva felhívott egy 85 éves aggteleki férfit telefonon, majd elmondta, hogy másnap sürgősen be kell mennie a kórházba a fiával együtt egy fontos kivizsgálásra, írja a police.hu.

A sértett így is tett, fiával együtt bement a megjelölt egészségügyi intézménybe, azonban ott azt mondták nekik, hogy nem várják őket. M. Sándor eközben a házigazdák távollétét kihasználva szeptember 22-én a reggeli órákban megjelent az aggteleki ingatlannál, ahová betört és onnan készpénzt, valamint arany ékszereket tulajdonított el.

A putnoki nyomozók egy napon belül azonosították, majd elfogták és kihallgatták.

M. Sándor részletes beismerő vallomást tett, illetve lefoglalták tőle az ellopott pénz egy részét. A férfi elmondta, hogy nem egyedül követte el a betörést, társát még keresik a nyomozók.

A sértett részére a Putnoki Rendőrőrs munkatársa már vissza is adta ellopott készpénze egy részét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Gazdaság hvg.hu 2021. június. 20. 07:00

És akkor bárki viheti az autópályákat, csak ne beszéljen a melegekről

Koncesszióba szervezi ki a kormány az autópályákat; megszavazták a homofóbtörvényt, amely sokak szerint a gazdaságra is rossz hatással lehet; váratlanul arra kezdett el mindenki figyelni az Eb-n, hogy hova rakják a focisták az üdítőket és söröket a sajtótájékoztatón. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.