2019. augusztus. 12. 11:30 MTI Utolsó frissítés: 2019. augusztus. 12. 12:02 Itthon

Beismerte tettét a rákospalotai gyilkosság gyanúsítottja

Hétvégén találtak holtan egy rákospalotai férfire, a gyilkosság gyanúsítottja beismerte tettét. Kiderült, hogy az ukrajnai férfi legálisan, munkavégzés céljából tartózkodott Magyarországon, és egy szóváltás torkollott tragédiába.

Beismerte a bűncselekmény elkövetését az az ukrán állampolgár, akit azzal gyanúsítanak, hogy vasárnapra virradóra több késszúrással megölt egy férfit Rákospalotán – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Csécsi Soma elmondta: a rendőrségre vasárnap reggel érkezett a mentőktől bejelentés, hogy egy 51 éves férfi holttestére bukkantak a XV. kerületi Zrínyi utca egyik családi házában. A férfi halálát több késszúrás okozta.

A rendőrök néhány óra múlva a lónyai határátkelőhelynél elfogták azt a 21 éves ukrajnai férfit, aki gyanúsítható volt az emberöléssel – erről itt olvashat részletesen. Miután a gyilkosság helyszínén adatokat gyűjtöttek, tanúkat hallgattak meg, kamerafelvételeket is lefoglaltak, és megtudták, hogy éjszaka három ukrán állampolgárságú férfi elhagyta a házat, ez után adtak ki körözést, és értesítették a határátkelőhelyeket is – mondták el a részleteket hétfőn.

A keresett férfiak nem sokkal később – ötödmagukkal – egy ukrán rendszámú gépkocsiban kilépésre jelentkeztek Lónyánál, a bűncselekmény miatt keresett három embert a határrendészek ekkor fogták el.  

Kiderült, hogy csak egyikük, a 21 éves H. Róbert gyanúsítható megalapozottan a bűncselekmény elkövetésével, a másik két férfit tanúként hallgatták meg. H. Róbertet őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. Az ukrán állampolgárok nagyjából egy hete legálisan, munkavégzés céljából tartózkodtak Magyarországon, és egy szóváltás torkollott tragédiába. 

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.