2019. július. 23. 09:16 hvg.hu Utolsó frissítés: 2019. július. 23. 09:34 Itthon

Az ügyészség is megerősítette: Hasszán F.-et már nem csak terrorcselekménnyel vádolják

A vád immáron emberiesség elleni bűncselekmény is.

Ahogy a hvg.hu is megírta, kibővült a Hasszán F. elleni vád, és ezt most a Fővárosi Főügyészség is megerősítette: tovább erősödött a gyanú, körülhatárolhatóbbá vált az elkövetési idő, és emberiesség elleni bűncselekménnyel is vádolják. A nyomozás során az elmúlt három hónapban a nyomozó ügyészek számos nyomozati cselekményt végeztek, többek között külföldön, így Máltán is. Mindezek alapján a megalapozott gyanú tovább erősödött, az elkövetési idő pedig pontosabban körülhatárolhatóvá vált.

Az ügyészségi közlemény arra nem tér ki, amit a hvg.hu megtudott, hogy Hasszán F. már háromszor kísérelt meg öngyilkosságot a börtönben. Ügyvédje szerint akkor még nem volt elsődleges bizonyíték ellene, amikor meghosszabbították a letartóztatását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Sport Horn Andrea 2021. május. 13. 20:00

Ki osont be titokban és miért a magyar sportlövő szállodai szobájába?

Példátlan események követik egymást a hazai sportlövészeknél. Előbb a márciusi sportlövő-világkupán Újdelhiben a magyar férfi válogatott két tagja nem állt ki az egyik versenyszám döntőjére, mert harmadik társuk fegyvere szerintük szabálytalan volt. Az elmúlt napok pedig olyan, újabb fordulatot hoztak, amely miatt a magyar sportélet egyik legnagyobb botrányává fajulhat.