Itthon hvg.hu 2019. április. 24. 12:40

Kokik és sallerek után eltüntetett HVG-s plakátok

Mialatt készült a múlt heti HVG, amely a NER mázliasszonyait mutatta be, a Mahir faxon közölte, hogy azonnali hatállyal szerződést bont a HVG kiadójával, és már a következő plakátot sem helyezte ki a hirdetőoszlopaira – helyhiányra hivatkozva egy bulvármagazint ragasztottak ki lapunk helyére. Erről szól a hetilap címlapsztorija.

Az európai parlamenti és az önkormányzati választás közeledtével az Orbán-kormány meg akarja akadályozni, hogy bármi megzavarja a Fidesz választóinak a nem létező menekültáradatra koncentrálását.

Ugyanezen a ponton találta el a rendszert 2014-ben a Lázár János titokzatos luxusútjainak dokumentumait kiperelő Origo is. Emlékezetes, hogy akkor a lap tulajdonosára, a Magyar Telekomra és német anyavállalatára gyakoroltak nyomást, sajtóinformációk szerint a telefontársaság annak fejében tarthatta meg frekvenciáját, hogy visszafogja az Origót. A németek kirúgták az akkori főszerkesztőt, akit követett a lap hírrovata is. Hogy mi lett azóta az Origóval, már történelem. Hogy mi történt a Népszabadsággal, a Heti Válasszal, a Magyar Nemzettel, a Hír Tv-vel, a Lánchíd Rádióval, már ismert.

A kormány, ha adminisztratív eszközök voltak a kezében, szinte minden esetben élt a lehetőséggel, így tarolta le a rádiós piacot is. A felvásárlás és bezárás mellett számos kifinomult vagy éppen ócskán pitiáner eszközt vet be a hatalom a kritikus sajtó ellehetetlenítésére, ezek között csak egy volt a Mahir lépése, amikor felmondta a HVG plakátszerződését.

A hetilap címlapjai jóval többek voltak a HVG promóciójánál: volt egy jól látható felület, amelyen hétről hétre kiosztotta a kokit és a sallert, amelyekről Orbán beszélni szeret, de nem tűri, ha az ő arcán csattannak.

Részleteket az e heti HVG-ben olvashat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Sport hvg.hu 2021. június. 15. 17:54

Magyarország - Portugália: 0–0 (ÉLŐ)

Első mérkőzését játssza a magyar labdarúgó-válogatott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A mieink Portugália ellen lépnek pályára a Puskás Arénában.