Itthon hvg.hu 2019. február. 15. 14:48

Jakab Péter: "Engem még a Jobbikon belül sem zsidóztak le"

A jobbikos politikust az EchoTV egyik műsorában következetesen Jákob Péterként emlegették, a csatorna bocsánatot kért, miután nagyobb publicitást kapott a felvétel.

"Kíváncsi vagyok, hogy ezek után visszaveszik-e a nívódíjat az EchoTv-től" - mondta Jakab Péter jobbikos politikus, miután az tévé egyik műsorában többször is Jákob Péternek nevezték.

Azt mondja, "önmagáért beszél a kijelentés burkolt üzenete", szerinte ezt nem engedheti meg magának "Mészáros Lőrinc közpénzből menő tévéje." Bár Jakab még Mészároshoz köti a csatornát, az a műsor adásba kerülésekor már a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány része volt.

A felvételt Jakab a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra, azt írta hozzá,

az Auschwitzban megölt dédapám miatt változtatták meg a fideszesek önkényesen a nevemet vagy ez olyan általános dolog a „polgári” oldalon? Netán a fideszes Jakab Istvánt is Jákob Istvánozzák?

Jakab a hvg.hu-nak azt mondta, a Jobbikban - melynek 2010 óta tagja - sem zsidózták le soha, nem tettek utalást a felmenőire. Az EchoTv a felvétel nagyobb publicitása után bocsánatot kért és közölte, a Keménymagba többet nem hívja meg a burkoltan zsidózókat. Jakab azt mondja, aktivisták szóltak neki a Jákobozásról, tudomása szerint ez korábbi műsorokban is előfordult.

Jakab szerint a bocsánatkérés a minimum, ám kifogásolta, hogy önmagától, a műsor adásba kerülése után nem lépett a csatorna. Szerinte a műsorvezetők "kispályásak" Bayer Zsolthoz képest, ha a tévé komolyan gondolja a polgári értékrendet, akkor eltávolítja a kamera közeléből mindazokat, akik így nyilvánulnak meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
EUrologus Szűcs Ágnes (EUrologus) 2021. április. 16. 17:00

Csak politikai akarat hiányzik, hogy az Európai Bizottság elindítsa a jogállamisági mechanizmust

Noha számos uniós jelentés bizonyítja, hogy Lengyelországban és Magyarországon sérül az igazságszolgáltatás függetlensége, és virágzik a korrupció, az uniós intézmények közti játszmák és a politikai kockázattól való félelem miatt az Európai Bizottság mégis halogatja, hogy fellépjen az uniós pénzügyek érdekében. Az EUrologus Jogálom című sorozatának 3. része.