Itthon hvg.hu 2019. január. 25. 11:02

Január végén temetik Andy Vajnát

A kormány saját halottjának tekinti a vasárnap elhunyt filmügyi kormánybiztost.

A csütörtöki kormányinfón jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter – véget vetve a találgatásoknak –, hogy Magyarországon, a fővárosi Fiumei úti sírkertben temetik el Andy Vajnát.

A Blikk a Fiumei úti sírkertet kezelő Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatójától megtudta, hogy a producer özvegye, Vajna Tímea már kiválasztotta a sírhelyet is. Radnainé dr. Fogarasi Katalin annyit közölt a lappal: a család kérése volt, hogy Vajna Andrást itt, az ország egyetlen nemzeti emlékhelyén helyezzék végső nyugalomra.

A főigazgató a lapnak nem cáfolta, hogy az állami temetéseknél sajátos szempontokat is figyelembe kell venni a sírhely kiválasztásánál.

A Blikk úgy tudja, hogy a búcsúztatást január 31-én tartják majd, és a 41-es művészparcellában lehet a végső nyughelye, közvetlenül Kerényi Imre, Makk Károly és Jancsó Miklós rendezők sírja mellett. A lap szerint Vajnát elhamvasztották, de hagyományos sírhelye lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Sport Horn Andrea 2021. április. 14. 06:30

Száz nappal a tokiói olimpia előtt sem tudni biztosan, a járvány hogy alakítja át a játékokat

Száz nappal a nyitóünnepség előtt még mindig nagyon keveset tudni arról, hogy fog kinézni az idén nyárra halasztott tokiói olimpia. A helyiek a negyedik hullámtól tartanak, miközben a szervezők még mindig azt tervezgetik, hogyan lehet hatékonyan felügyelni és biztonságban mozgatni, ellátni az eseményre érkezőket, esetleg kezelni, ha valahol járványgóc alakul ki.