Itthon hvg.hu 2018. december. 22. 08:51

A Magyar Idők megnyugtatja a Nézőpontját osztókat: a Fidesz atomerős

A kormánylap és a kormányintézet megtalálta azt a perspektívát, amiből az elmúlt hetek eseményei a legkisebb jelentőségűnek tűnnek.

"Több olyan pártnak is csökkent a népszerűsége az áprilisi választáshoz viszonyítva, amelyek részt vesznek az év végi, helyenként erőszakba torkolló túlóratörvény-ellenes tiltakozásokban – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Idők számára készített reprezentatív felméréséből"

– írja szombati számában a kormányérdekké nyilvánított újság. Arra sem a Nézőpont, sem a Magyar Idők nem ad magyarázatot, hogy a friss eredményeit miért áprilishoz viszonyítja, és miért nem novemberhez. A kérdés az lenne, hogy mit okoztak az elmúlt napok eseményei most, és nem az, hogy a katasztrofális áprilisi vereség utáni ellenzéki széthullás mit okozott ezeknek.

A Magyar Idők–Nézőpont Intézet állításai:

  • Fidesz–KDNP a biztos szavazók között – áprilishoz képest – 7 százalékponttal növelni tudta a támogatottságát, s így jelenleg a legvalószínűbb listás eredménye 54 százalék,
  • a Jobbik a 20 százalékos választási eredménye után nyolc hónap alatt 6 százalékpontot zuhant, 
  • a Jobbik 3 százalékkal nagyobb az MSZP-t és a Párbeszédet támogató 11 százaléknál,
  • míg a szocialisták népszerűsége egy százalékponttal csökkent április óta, a DK-é és a Momentumé ugyanennyivel nőtt, és jelenleg 7, illetve 4 százalékon állnak,
  • az LMP azonban már nemhogy a választási eredményét – hét százalékot – nem éri el, de még a bejutási küszöböt jelentő öt százalékot sem.
Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.