Itthon hvg.hu 2018. december. 11. 19:52

A zsidózó Szávay december 31-én adja vissza mandátumát

A politikus "kampós orrú rohadéknak" nevezett egy nőt, és azzal hencegett, a nőt le is ütötte. Utóbbit később tagadta.

December 31-i hatállyal adja vissza parlamenti mandátumát Szávay István jobbikos képviselő. Azután mondott le, hogy egy nyilvánosságra került hangfelvétel szerint zsidózott, illetve azzal dicsekedett, le is ütötte az általa zsidónak tartott nőt. Utóbbit később tagadta.

Közleménye szerint hivatalos lemondását a pártvezetés kérésére nem nyújtotta be eddig. A mandátuma ugyanis betöltetlen maradt volna, idén új képviselő már nem tehet esküt. A fennmaradó két hétre szüksége van a képviselői munka lezárásához és a folyamatban lévő ügyek befejezéséhez, illetve átadásához.

Január elsejétől néhány hétig még képviselő marad, azonban juttatást nem vesz igénybe, a tiszteletdíját jótékony célra ajánlja fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.