Itthon hvg.hu 2018. május. 14. 14:39

Jön az újabb nemzeti konzultáció

Orbánék most a gyerekvállalás ügyében fognak kíváncsiskodni.

A most induló négyéves ciklusban is tart majd nemzeti konzultációkat a kormány, már azt is tudni, legközelebb mi lesz a témája: a demográfiai fordulatról fog szólni. Ezt Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter közölte az országgyűlés igazságügyi bizottságának meghallgatásán.

A bejelentést már megelőlegezte Orbán Viktor a választást követő első interjúban, amit a Kossuth rádiónak adott. Akkor azt mondta, húsz-harminc évre szóló, átfogó megállapodást szeretne kötni a magyar nőkkel a gyermekvállalási szándékukról.

A 444 szerint a konzultációt ezúttal is Rogán minisztériuma szervezi. A politikus maga úgy tekint a feladatra, hogy "egyetértési pontokat kell kialakítani a választókkal".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Vállalkozás Sztojcsev Iván 2021. április. 12. 14:30

Európa egyik legnagyobb családi üzlete: a brit monarchia

Nem mindennapi üzletet hozott össze a brit uralkodócsalád: kilenc generáció óta örökítik tovább a jelenleg közel 30 ezer milliárd forintosra becsült üzleti értéküket, az ingatlan- és földvagyonuk pedig évente több tízmillió font nyereséget hoz számukra az állami támogatáson felül. De miből élnek meg ők pontosan, és mit tesznek, hogy évről évre érkezzen hozzájuk a bevétel?